Categorieën
Nieuws Werk

Kastelen & Tuinen Magazine

Stel je voor: een prachtig tijdschrift vol spectaculaire foto’s, achtergrondverhalen, praktische informatie, toeristische tips en aantrekkelijke lezersacties, helemaal gewijd aan de mooiste kastelen, buitenplaatsen, paleizen en hun tuinen in Nederland en België. Dát is Kastelen & Tuinen Magazine. Het NBTC was enthousiast en zag de mogelijkheden. Inmiddels zijn er twee nummers verschenen en wordt er stevig nagedacht over een vervolg!

Kastelen en tuinen? Is dat niet meer iets voor Frankrijk (Châteaux et Jardins), Duitsland (Bürgen und Gärten) of Engeland (Castles & Gardens)? Niets is minder waar! Want wist je dat ons land circa 700 kastelen, buitenplaatsen en landgoederen telt, waarvan er zo’n 60 openbaar toegankelijk zijn? Stuk voor stuk prachtige locaties, die een besteding van enkele uren tot dagen zeker waard zijn. Eenmaal een kasteel bezocht, betekent voorgoed verk(n)ocht en is je nieuwsgierigheid naar andere Nederlandse kastelen zeker gewekt. Maar waar vind je meer informatie over de leukste en mooiste openbaar toegankelijke kastelen en tuinen? Hoe weet je wat waar te doen is, wanneer je het beste kunt gaan en of het er ook leuk is voor kinderen? Om deze en meer vragen te beantwoorden, maar vooral om te inspireren en aan te zetten tot een (herhaal-) bezoek, wil ik het tijdschrift Kastelen & Tuinen ontwikkelen.

Steeds meer toeristen vieren hun zomervakantie in Nederland, blijkt uit recent onderzoek van het CBS. Met name Noord-Holland, Noord-Brabant en Gelderland profiteren van een groeiend aantal vakantiegangers. Daarbij gaat het om Nederlanders die in eigen land op pad gaan en om een sterk groeiende groep buitenlanders. Binnen beide groepen is een deel voor wie een bezoek aan historisch erfgoed een aantrekkelijke dagbesteding is. Tel daar bij op dat door de coronacrisis het binnenlands toerisme ook alleen maar is toegenomen.

Mensen met culturele en historische interesse die op zoek zijn naar een welbestede dagtrip komen als snel uit bij de topattracties als het Rijksmuseum, het Openluchtmuseum of de Zaanse Schans. Maar Nederland biedt zo veel méér dan de geijkte en overbevolkte publiekstrekkers. Juist voor liefhebbers van cultuur, geschiedenis, historische architectuur en mooi aangelegde tuinen valt er nog een boel te ontdekken. Die combinatie van cultuur, historie en lommerrijke natuur vind je bij uitstek bij de prachtige kastelen, paleizen en buitenplaatsen.

Het magazine Kastelen & Tuinen wil voor dit publiek een gids en inspiratiebron zijn. Het is een even toegankelijk als interessant tijdschrift, vol hoogwaardige fotografie, achtergrondverhalen en inspirerende informatie. Een blad dat bij elk kasteel en kleine streekmusea te krijgen is en een vertrouwde titel is op leestafels van (kasteel-)hotels, b&b’s, recreatieparken en vakantiehuisjes. Een blad dat je koestert en bewaart. Omdat je er nog eens in wilt bladeren én omdat het een overzicht biedt van de exposities, evenementen, restaurants, hotels en tips om een gezellig dagje uit te plannen.

Het eerste nummer van Kastelen & Tuinen Magazine is in 2021 gelanceerd en het tweede nummer is in mei 2022 verschenen!

Website: https://kastelenmagazine.nl
Facebook: www.facebook.com/kastelenentuinen
Twitter: twitter.com/KastelenTuinen
Instagram: www.instagram.com/dutch_castles

Wil je meehelpen dit tot een succes te maken? Neem dan contact op!