Categorieën
Nieuws

Kastelen & Tuinen Magazine

Stel je voor: een prachtig tijdschrift vol spectaculaire foto’s, achtergrondverhalen, praktische informatie, toeristische tips en aantrekkelijke lezersacties, helemaal gewijd aan de mooiste kastelen, buitenplaatsen, paleizen en hun tuinen in Nederland en België. Dát is het idee voor Kastelen & Tuinen Magazine. Het NBTC is al enthousiast en ziet de mogelijkheden. Momenteel onderzoeken we of de markt en de aanbieders van ‘het product’ kasteelbezoek net zo enthousiast zijn…

Vraag een willekeurige toerist welk beeld Nederland bij hem of haar oproept. De kans is niet zo groot dat kastelen en tuinen komen bovendrijven als eerste associatie. Toch telt Nederland circa 700 kastelen, buitenplaatsen en landgoederen, waarvan er zo’n 60 openbaar toegankelijk zijn. Stuk voor stuk prachtige locaties, die een besteding van enkele uren tot dagen zeker waard zijn. Eenmaal een kasteel bezocht, is men vaak verk(n)ocht en is de nieuwsgierigheid naar andere Nederlandse kastelen gewekt. Maar waar vind je meer informatie over de leukste en mooiste openbaar toegankelijke kastelen en tuinen? Hoe weet je wat waar te doen is, wanneer je het beste kunt gaan en of het er ook leuk is voor kinderen? Om deze en meer vragen te beantwoorden, maar vooral om te inspireren en aan te zetten tot een (herhaal-) bezoek, wil Green World Media het tijdschrift Kastelen & Tuinen ontwikkelen.

Proefcover

Steeds meer toeristen vieren hun zomervakantie in Nederland, blijkt uit recent onderzoek van het CBS. Met name Noord-Holland, Noord-Brabant en Gelderland profiteren van een groeiend aantal vakantiegangers. Daarbij gaat het om Nederlanders die in eigen land op pad gaan en om een sterk groeiende groep buitenlanders. Binnen beide groepen is een deel voor wie een bezoek aan historisch erfgoed een aantrekkelijke dagbesteding is.

Mensen met culturele en historische interesse die op zoek zijn naar een welbestede dagtrip komen als snel uit bij de topattracties als het Rijksmuseum, het Openluchtmuseum of de Zaanse Schans. Maar Nederland biedt zo veel méér dan de geijkte en overbevolkte publiekstrekkers. Juist voor liefhebbers van cultuur, geschiedenis, historische architectuur en mooi aangelegde tuinen valt er nog heel veel te ontdekken. Die combinatie van cultuur, historie en lommerrijke natuur vind je bij uitstek bij de prachtige kastelen, paleizen en buitenplaatsen.

Het magazine Kastelen & Tuinen wil voor dit publiek een gids zijn. Het moet een even toegankelijk als interessant tijdschrift worden, vol hoogwaardige fotografie, achtergrondverhalen en inspirerende informatie. Een blad dat je koestert en bewaart, omdat je er nog eens in wilt bladeren én omdat het een overzicht biedt van de exposities, evenementen, restaurants, hotels en tips om een gezellig dagje uit te plannen.

De bedoeling is dat het eerste nummer van Kastelen & Tuinen Magazine medio voorjaar 2021 het licht zal zien. Voor het zo ver is moeten nog veel zaken worden uitgezocht en vragen worden beantwoord. Daarbij gaat het om vragen over de prijsstelling, de distributie, eventuele partners, de oplage, de redactionele formule enz. enz. Om de zaken goed op een rijtje te krijgen zijn we momenteel druk bezig met onderzoek, gesprekken, het alvast inrichten van websites en het opzetten van social media kanalen.

Website: www.dutchcastles.nl en/of www.kastelenentuinen.eu

Facebook: www.facebook.com/kastelenentuinen

Twitter: twitter.com/KastelenM

Instagram: www.instagram.com/dutch_castles